Φ όπως Φύγαμε…

Διαβάζω ότι εγκαινιάσθηκαν οι νέες φυλακές στην Αγιά Χανίων σ’ένα οικόπεδο 50 στρεμμάτων, με 200 κελιά στα οποία θα διαμένουν οι κρατούμενοι. Ελπίζω να έχουν και κάτι από την μαγεία του Κορυδαλλού εκεί στην Αγιά Χανίων, καθώς σωφρονιστικό ίδρυμα χωρίς πισίνα δεν λογιέται! Ο Κορυδαλλός ήταν μόνον η αρχή..

Η Ελλάδα, με τις συμβάσεις και τα μνημόνια τα οποία έχει υπογράψει με το ΔΝΤ, αποσκοπεί στο να καταστήσει την χώρα τον παράδεισο των κρατουμένων, όπου διάσημες προσωπικότητες θα εκτίουν την ποινή τους σε δωμάτια υψηλών προδιαγραφών. Η κυβέρνηση της Ελλάδας μελέτησε το σύστημα των ιδιωτικών σχολείων της Ελβετίας και τους οικότροφους του, κι αποφάσισε πως στην παιδεία δεν μας παίρνει να κάνουμε μαγκιές.

Αποφάσισαν, λοιπόν, να κάνουν μια πιο σωστή επένδυση! Η κυβέρνηση Σαμαρά, αλλά κι αυτή που θα έρθει μετά από αυτήν, εικάζει πως τα έσοδα από τα σωφρονιστικά αυτά ιδρύματα θα μας βγάλουν από την κρίση καθώς στα ταμεία της χώρας θα μπαίνουν αρκετά εκατομμύρια ευρώ ανά έτος.


Τ
ώρα θα σταματήσουν και τα σποτάκια του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού να διαφημίζουν τον Παρθενώνα και την Φαιστό, την Μύκονο και τα σουβλάκια μας. Αφού θα έχουμε τέτοιες πολυτελείς φυλακές, οι επικοινωνιολόγοι ξέρουν που θα εστιάσουν αυτή την φορά! Αποκλειστικές δηλώσεις του Άκη, η πισίνα του Κορυδαλλού, η απόδραση του Πάσσαρη, αλλά και η απόδραση του Παλαιοκώστα σε αναπαράσταση με τον Daniel Craig (Skyfall) να πρωταγωνιστεί, είναι μερικές μόνο από τις σκηνές που ετοιμάζονται για το διαφημιστικό σποτάκι «Summer in Greece 2013″…

Φήμες λένε πως σκοπεύουν να το κάνουν σε στυλ Χόλιγουντ, όπου τουρίστες θα μπορούν να επισκέπτονται τις φυλακές μέσα από γραφικά μονοπάτια ή μικρά τρενάκια, και να βγάζουν φωτογραφίες μαζί με τις αγαπημένες τους διασημότητες! Άλλη, ανεπίσημη, πηγή αναφέρει πως θα υπάρχει και μπουτίκ με τις δημιουργίες του γνωστού μόδιστρου κι ότι τα έσοδα θα πηγαίνουν στον σύλλογο-φάντασμα «Απόδραση Καρέ-Καρέ», η οποία είναι μια άτυπη οργάνωση υποστηρικτών της 17 Νοέμβρη που συγκεντρώνει χρήματα για να σκάψουν σήραγγες κάτω από τις φυλακές και να ελευθερώσουν τους πολιτικούς ακτιβιστές και να βγάλουν επιτέλους την χώρα από το πολιτικό κι οικονομικό τέλμα…

16 thoughts on “Φ όπως Φύγαμε…

  1. Είσαι γερή πένα. Στο έχω ξαναπεί.
    Μια γερή πένα λοιπόν, οφείλει να γράφει ακόμη κι εκείνα που δεν αρέσουν, με απώτερο στόχο, την καλυτέρευση κάποιων πραγμάτων.Αν πάλι αυτό δεν είναι εφικτό, ας βάλει τον άνθρωπο στη διαδικασία να σκεφτεί, τα στραβά και τα παράλογα. Είναι κι αυτό μια αρχή.

    • Γερή πένα, για αυτό είχαμε και αρκετές προτάσεις για δουλειά στον χώρο το τελευταίο διάστημα… Τα νέα ΣΥ-ΝΤΟ-ΜΑ…

      Εγώ δεν ποντάρω σ’εμένα, αλλά ξέρεις ότι λατρεύω τον μύθο του Σπηλαίου του Πλάτωνα και τα μηνύματα που στέλνει μέσω αυτού – την υποχρέωση των Φιλοσόφων, των πνευματικών δηλαδή ανθρώπων, να βγάλουν από το Σπήλαιο και τους υπόλοιπους που ζουν στο σκοτάδι με τα είδωλα/απεικάσματα.

    • Δημήτρη μου, είδες που συμφωνήσαμε και σε κάτι; Το χιούμορ μας ενώνει! 🙂 Να περάσεις υπέροχα στην όμορφη Ιταλία με την οικογένειά σου. Σε φιλώ :)*

  2. Λατρεύω το σαρκασμό σου και την κριτική σου ματιά (και την κρητική επίσης…)
    Αφού δεν μπορούμε να φτιάξουμε λοιπόν σχολεία, ας φτιάξουμε φυλακές. Άλλωστε το ένα, είναι συνάρτηση του άλλου. Χώρα δίχως παιδεία, μόνο ωραία σωφρονιστικά ιδρύματα μπορεί να δημιουργήσει…
    Τις ευχές μου και την αγάπη μου στη δική σου «φυλακή» και να ξέρεις πως το πνεύμα δεν φυλακίζεται, όσα τείχη και να υψώσουν!

    • Μαρία μου, χαίρομαι που εκπέμπουμε στο ίδιο κύμα. Την «φυλακή» μου την απολαμβάνω στο έπακρο – είναι ίσως η πιο δημιουργική περίοδος της ζωής μου. Όσο παγιδευμένος κι αν είσαι, δεν σου χρειάζεται παρά μοναχά το μυαλό και η καρδιά για να κάνεις τα πιο τολμηρά ταξίδια… Καλή Πατρίδα και νοερές αγκαλιές, συντεκνάκι.

  3. Αυτούς που αντιμετωπίζουν τους δεσμώτες πάσης φύσεως και κοιτούν να τραβήξουν τους υπόδουλους στο Φως, να τους πείσουν να σπάσουν τα δεσμά τους και να σταματήσουν να ζουν στην ουτοπία που τους έμαθαν μέσα από χθόνιες δικές τους τακτικές, τους πολεμούν πάντα. Μα αξίζει τον κόπο. Το σκότος κάνει τα μάτια να πονάνε. Την ψυχή, να μαυρίζει.Το Σκοπό να χάνεται οριστικά.

    Περιμένω νέα σου, σύντομα.

    • Τα αποτύπωσες στο χαρτί όπως όφειλες.. Σίγουρα αξίζει τον κόπο, είναι δύσκολη κι απαιτητική δουλειά αλλά κάποιος πρέπει να την κάνει. Σε φιλώ, θα έχεις νέα μου σύντομα. Μην χάσεις τον Ιερό Σκοπό σου..

Από τση Κρήτης το μπαξέ να μου πέψετε ένα μπόλι, να κάμω επά στη ξενιθιά ολάνθιστο περβόλι!