Εγώ λέω να πεισμώσουμε..

Έτσι από πείσμα!

Εκείνο το Μανιάτικο και το Κρητικό.

Που στο δρόμο του σαρώνει τα πάντα.

Οι εξελίξεις τρέχουν.

Κι εμείς καθόμαστε αναπαυτικά πίσω από τα πληκτρολόγιά μας.

skoupidotopos

Η Κίνηση Πολιτών ενάντια στην «εξουδετέρωση» των χημικών όπλων της Συρίας στη θάλασσα της Μεσογείου σκοπεύει και συζητά:

α.  να βγει με στολίσκο σκαφών νοτιοδυτικά της Κρήτης και με μη βίαιο τρόπο να συναντήσει το Cape Ray με σκοπό να αποτρέψει το θανάσιμο εγχείρημα,

και β. να αποκλείσει η αμερικάνικη βάση της Σούδας από ξηρά κι από θάλασσα στα Χανιά, για όσο διάστημα διαρκέσει ο πλους του στολίσκου που θα καταπλεύσει στο Cape Ray.

(Αντιγράφω από το Δελτίο Τύπου που έστειλαν σε εμένα προσωπικά εδώ στην Ομογένεια και έχω προωθήσει ήδη σε δημοσιογράφους της Μελβούρνης)

Την ίδια ώρα οι Κρήτες διοργανώνουν συναυλίες σε ολόκληρο το νησί για να συγκεντρώσουν χρήματα.

Ζωγράφοι, τραγουδοποιοί και ηθοποιοί της υπόλοιπης χώρας, τώρα που ΔΕΝ θα βγάλετε χρήματα από τις συναυλίες… φοιτητές, πνευματικοί ηγέτες κι εκπαιδευτικοί, τώρα που ΔΕΝ διακυβεύεται μια μείωση των μισθών σας, θ’αντιδράσετε;

heart

12 thoughts on “Εγώ λέω να πεισμώσουμε..

  1. Μου αρέσει η ερώτησή σου στο τέλος…
    Πότε είδες βρε Αγριμιώ την μία συντεχνιακή ομάδα να υποστηρίζει την άλλη;
    Πότε είδες τον δάσκαλο στους δρόμους γιατί θίχτηκε ο ιδιωτικός υπάλληλος ή πότε είδες τον τραγουδιστή να είναι στα μπλόκα των φορτηγατζήδων;
    Διαίρει και βασίλευε ήμασταν πάντα στην Ελλάδα κι ακόμα έτσι είμαστε γι αυτό και μας πήραν φαλάγγι ….
    Περνάνε νομοσχέδια που ξεπουλάνε την χώρα, κάνουν ότι θέλουν, όπως το θέλουν και εμείς παρακολουθούμε …. Μισθοί, ωράρια, υγεία, συντάξεις… τίποτα δεν υπάρχει πια από όσα αγωνίστηκαν χρόνια και χρόνια οι Έλληνες να αποκτήσουν…
    Αλλά ακόμα προέχει το Εγώ μας…. Μόνο αυτό.
    Το βλέπεις παντού γύρω… σε κάθε βήμα , σε κάθε συζήτηση, παντού…

    Άντε Καλημέρα Αγριμιώ… και εκτός από την Ομογένεια πρέπει
    να ταρακουνήσουμε και τους Έλληνες … αυτό μπορούμε να το κάνουμε;

    • Εννοείς τους Έλληνες που ζουν στην Ελλάδα. Οι εκλογές είναι Η ευκαιρία μας για να ταρακουνήσουμε το σύστημα και γίνονται σε λίγες ημέρες. Για να δούμε λοιπόν τι έχουμε καταλάβει ύστερα τόσα χρόνια πείνας και ανέχειας. Καλημέρα κορίτσια.

  2. Συγγνωμη για την ενοχληση
    Αλλα στο προηγουμενο ποστ σας αφησα ως σχολιο
    το λινκ μιας συγκεκριμενης ιστοσελιδας SAVE CRETE
    Που ζητα να ψηφισουμε εναντια για την αποθεση χημικων στην θαλασσα της Κρητης
    Αλλα με λυπη μου παρατηρησα ότι το διαγραψατε
    Θελω να πιστεύω ότι συνεβει εκ παραδρομης
    (V)

  3. Ε αυτό ξαναπέ το αγριμάκι!!!! Εγώ τις τελευταίες μέρες το μαθα από γνωστούς και συγγενείς που μένουν Κρήτη όυι γίνεται χαμός με αυτό το θέμα!!
    Σήμερα το ψάχναμε με την μαμά μου στο διαδίκτυο.. Μόνο κάποια blogs ασχολούνται.. η τηλεόραση, οι εφημερίδες εδώ Αθήνα τουλάχιστον, τίποτα….
    Σκουπιδότοπος όπως τα λες… Θα κοτσάρω την φωτό στο blog μου με link εδώ αν δεν σε πειράζει.. Πολύ δυνατή φωτό… Όχι ότι θα ιδρώσουν αυτιά αλλά λέμε τώρα…
    Ξεφτιλισμένοι πολιτικοί…
    Σε φιλώ πατριδάκι

  4. Καλησπέρα Αγριμιώ, πολύ καλά καάνεις και το διαδίδεις, διότι εδώ για κάποιο λόγο δεν το προβάλλουν όσο θα έπρεπε. Εγώ το έχω δει σε πρωινή εκπομπή παλαιότερα, όταν κάποιος ανήσυχος καθηγητής το κατήγγειλε. Από τότε το … πνίξανε το θέμα, περισσότερο μαθαίνω τα νέα από τους εκεί δικούς μου, που είναι έτοιμοι να πάρουν τα όπλα, λέμε τώρα. Πολύ καλή η ερώτηση σου στο τέλος, αλλά ποιός θ’ αντιδράσει Αγριμιώ μου? έχουμε 2.300.000 Έλληνες άνω των 70 ετών, απ’ τη μια έχουν παραδοθεί στην μιζέρια τους κι απ’ την άλλη δεν έχουν αντοχές. Οι υπόλοιποι χουχουλιάζουμε στον καναπέ και περιμένουμε κάποιος άλλος ν’ αγωνιστεί για εμάς. Είμαστε τραγικοί! Ας ελπίσουμε πως κάτι καλό θα γίνει στο τέλος!
    Να έχεις ένα γλυκό και όμορφο Σαββατοκύριακο! Φιλιά πολλά με ολόθερμη αγκαλιά!:))

  5. Σε σχόλια που κάναμε σε σχετικές με το θέμα αναρτήσεις http://ekfrastite.blogspot.gr/ και http://nefeli9.blogspot.gr/ προτείναμε την ιδέα για μια κοινή ανάρτηση-διαμαρτυρία όσο το δυνατόν περισσότερων μπλογκς, ταυτόχρονα την ίδια μέρα,Από τις απαντήσεις που δόθηκαν παρακάτω φτάσαμε μέχρι εσένα.Θα προτείναμε πριν δημοσιευθεί το κείμενο,να γίνει ενημερωτική ανάρτηση σχετικά με το τι ακριβώς θα γίνει(Όπως με τα Bazaar) για να συμμετέχουν όσο περισσότεροι γίνεται Αν θες επικοινώνησε μαζί μας,να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε.

  6. Έχουν δύναμη οι bloggers….πολλοί «μας» διαβάζουν και ας μη σχολιάζουν και εμείς οφείλουμε να πληροφορούμε, με κάθε τρόπο και υπογράφοντας petitions που ευτυχώς υπάρχουν πολλές στο internet!
    Οι «έχοντες» τρέμουν τη πληροφόρηση, γιατί είναι ένα όπλο που δεν μπορούν να πολεμήσουν!
    ΑΦιλάκια Δέσποινα και καλή μας δύναμη!

  7. Ναι ! Θα πεισμώσουμε! καθυστερημένη αντίδραση κι από μένα! Η συνέχεια αύριο κουκλί μου ( σου έστειλα μέιλ)
    Επίσης έβαλα την τζίφρα μου σε ένα vote ….ελπίζω όλα αυτά να βγουν προς τα έξω και να έχουν αποτέλεσμα!
    Φιλιά κουρασμένα κοριτσάκι!

  8. Καλημέρα σε όλους…. η Αγριμιώ μέσα στα τόσα που έχει να κάνει μια και στις πλάτες της πέφτει να ενημερώνει την Ομογένεια και να μιλά σαν εκπρόσωπός τους και με Κρήτη, θα μας συντάξει το κείμενο που θα βγάλουμε όλοι οι μπλοκερ ενωμένοι, ταυτόχρονα, μέσα στην εβδομάδα και θα ενημερωθούμε όλοι μέσω μέηλ ή μέσω μπλοκ…πιστεύω μπορεί και σήμερα αν το κορίτσι μας το έχει έτοιμο…. Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι η πιο ενωμένη κίνηση που θα έγει γίνει ποτέ ανάμεσα στην μπολοκογειτονιά μας….

    Τ’ ακούς αγωνίστριά μου; Περιμένουμε 🙂

    • Μη ξεχάσεις Αγριμάκι μας, να βάλεις και links όπου μπορούμε και να υπογράψουμε, (αν και πολλοί φοβούνται να το κάνουν)…
      Αλλά με φόβο τίποτα δεν μπορεί να καταφέρει ο Άνθρωπος!!

Από τση Κρήτης το μπαξέ να μου πέψετε ένα μπόλι, να κάμω επά στη ξενιθιά ολάνθιστο περβόλι!