Κλεφτή μαθιά στον Οκτώβρη…

Μπήκε γλυκά κι όμορφα το φθινόπωρο αναπολώντας τα νωχελικά καλοκαιρινά μεσημέρια και τα δροσερά καρπούζια, κι η άνοιξη, αντικρυστά, χαμογελά από απόσταση διακριτικά απ’το μακρινό Νότο κλείνοντας το μάτι από τη γωνία.

Καθώς κατεβαίνω τα σκαλοπάτια προς τον κήπο, βλέπω καθαρά το ίδιο εκείνο γαλάζιο, τον ίδιο ουρανό, τα ίδια σύγνεφα. Τα ίδια αστέρια με εσάς, τα βράδια που μου στραγγίζει η ψυχή από το Αιώνιο, καθώς οι ανάσες μας σμίγουν.

Κι απομακρύνω μεμιάς τα θλιβερά κορμιά, τις θλιβερές ψυχές κι όλους εκείνους με τις αποκρουστικές σκέψεις που μ’έχουν κουράσει, απογοητεύσει, πληγώσει.

Κρατώ μοναχά το γαλάζιο, το πράσινο, το λευκό. Τα δικά μου πινέλα και τα δικά μου χρώματα. Επαναστατώ με τον ολόδικό μου τρόπο κλειδώνοντας την πόρτα πίσω μου.

(Αργυρούπολη, Κρήτη)

*****

Για όσους βρίσκονται στην πρωτεύουσα, η Roadartist προτείνει…

Την έκθεση «ΑΙΓΑΙΟΝ: Η Γέννηση ενός Αρχιπελάγους», η οποία ξετυλίγεται από  τις 3 Σεπτεμβρίου έως 23 Οκτωβρίου 2014 στο Ίδρυμα Ευγενίδου. Η σπουδαία αυτή έκθεση πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, των Πανεπιστημίων Αιγαίου, Κρήτης και Θεσσαλονίκης και του Ιδρύματος Ευγενίδου, ενώ την παραγωγή και επιμέλεια ανέλαβε η Τetragon.

Μεγάλη έκθεση με σπάνια εκθέματα και απολιθώματα από σεκόγιες και φοίνικες, δεινοθήρια και νάνους ελέφαντες που έζησαν και χάθηκαν στις κοσμογονικές αλλαγές του Αιγαίου. Η έκθεση «εξιστορεί» μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό, οπτικοακουστικές αναπαραστάσεις, και διαδραστικές ηλεκτρονικές εφαρμογές την εξέλιξη του Αιγαίου πελάγους στη διάρκεια εκατομμυρίων ετών. 
*****

7 thoughts on “Κλεφτή μαθιά στον Οκτώβρη…

  1. Καλό μήνα να έχουμε!
    Ευχαριστώ για την αναφορά, η έκθεση είναι δωρεάν με ελεύθερη είσοδο για όποιον ενδιαφερθεί.
    Περιμένω να δω ανοιξιάτικες φωτογραφίες από την Μελβούρνη!!! 🙂

  2. Να επαναστατεις παντα με τον δικό σου τρόπο Αγριμακι μου ..τι ομορφη η Αργυρούπολη..!!! συχνός προορισμός.. να έχεις μια ομορφη Ανοιξη……….εδώ το Φθινόπωρο έχει τις δόξες του .. επαε στην Κρήτη ακομα έχουμε ομορφο καιρό τέλη καλοκαιριού θα έλεγα… φιλω σε μικρή μου.. !! 🙂 🙂

  3. Καλά Χριστούγεννα να χεις Αγριμιώ μου!! Χρόνια πολλά με υγεία πάνω από όλα και χαρές!!
    Να περάσεις πολύ πολύ όμορφα εύχομαι!! Φιλάκια πολλά κι αγκαλιά τεράστια!! ♥

Από τση Κρήτης το μπαξέ να μου πέψετε ένα μπόλι, να κάμω επά στη ξενιθιά ολάνθιστο περβόλι!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s