Οι πελατειακές Μ.Κ.Ο. (Μπίζνες Καλά Οργανωμένες)

Λεφτά προς ΜΚΟ για : «Επιμόρφωση νομικών για το κράτος δικαίου στο Αζερμπαϊτζάν», «Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των γυναικών στη Συρία», «Καταγραφή πολιτιστικών δραστηριοτήτων στη Μολδαβία» και «Εκπαίδευση εμπειρογνωμόνων στη χρηστή διακυβέρνηση, στο Σουδάν»

mko

Eπειδή σε μερικές μέρες θα ψηφιστεί το «βαρύ», άδικο κι απάνθρωπο μίνι-φορολογικό κι αργότερα αρχές Γενάρη προβλέπεται το «μεγάλο» που θα… στραφεί κυρίως κατά της φοροδιαφυγής, πλήθη συνανθρώπων μας θα συνεχίσουν να χαρατσώνονται, να μένουν άνεργοι, ανασφάλιστοι, με μειωμένα «ελαστικά ωράρια» με το πλήθος των αστέγων να γιγαντώνεται.                                                                                               —-Ας δούμε εν τάχει, τις καλοζωισμένες ΜΚΟ. Δεν θα παραλείψουμε γι ακόμα μια φορά να τονίσουμε τις μεγάλες ευθύνες κομμάτων και παρατάξεων που ευαγγελίζονται ένα «καλύτερο αύριο», «αντίσταση κι ανυπακοή», «μονομερής διαγραφή του χρέους», «αντίσταση και πάλη», «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη». Κόμματα και παρατάξεις που «παλεύουν κι αγωνίζονται» για ένα φωτεινό, σοσιαλιστικό μέλλον κατατάσσοντας σε δευτερεύουσα σημασία τη νοσηρή σημερινή πραγματικότητα…                                           —-Η «απόφαση Σαμαρά να μπει τάξη» είναι μια κουβέντα, τα σκάνδαλα του πελατειακού κράτους με τις μυριάδες ΜΚΟ, είναι διαρκείας, και ποια «Δικαιοσύνη» θα βάλει… τάξη σε 20.000-30.000(!) Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) όταν προς παρόν ασχολείται (η Δικαιοσύνη) με μόνο 600 περίπου απ’ αυτές; Γιατί δεν νομοθετούν αποτελεσματικά, με νόμους διάφανους απλούς, χωρίς παραθυράκια και να τελειώνουμε μια-κι έξω από καρκινώματα του είδους; Προς το παρόν κανέναν δεν πείθει μια απλή «απόφαση Σαμαρά να μπει τάξη» από έναν πρωθυπουργό που άδειασε το νομό Μεσσηνίας διορίζοντάς τον σε μουσεία. Πάραυτα, ποτέ δεν είναι αργά. Αναμένουμε.

—-Εξακόσιες (600) ΜΚΟ είπαμε ότι βρίσκονται στα χέρια της Δικαιοσύνης: τραπεζικά αρχεία, τιμολόγια που έχουν κοπεί στην αλλοδαπή, πλαστά (και μη) παραστατικά γίνονται φύλλο και φτερό εν μέσω έντονης δυσαρέσκειας τόσο από την κοινή γνώμη, που παρατηρεί ακόμη μία πτυχή διαφθοράς στην ελληνική πραγματικότητα, όσο και πολλών ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται χρόνια στον χώρο και θεωρούν ότι η ζημιά που υφίστανται είναι τεράστια – μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά, διαμαρτύρονται.
—-Το ενδιαφέρον στην παρούσα φάση ξεκινά από τους καταλόγους που έχουν φθάσει στα χέρια του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης κ. Παναγιώτη Μπαλτάκου. Οι λίστες αυτές προέρχονται μόνο από τρία υπουργεία: Εξωτερικών, που όντως κατέχει και την πλέον μακροσκελή, Πολιτισμού και Υγείας, όταν είναι γνωστό – και από το πόρισμα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής (2011) – ότι και άλλα υπουργεία, όπως π.χ. το υπουργείο Εσωτερικών (μέσω της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, της Γενικής Διεύθυνσης Μεταναστευτικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ενταξης), το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (μέσω της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας), το υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών έχουν κατά καιρούς συνδεθεί με ΜΚΟ. Σαν να μην έφθανε η απουσία ανταπόκρισης, κάποιοι από αυτούς τους καταλόγους είναι ελλιπέστατοι, με κορυφαίο αυτόν του υπουργείου Υγείας, καθώς παραλείπει τα αναλυτικά ποσά μιας εκάστης επιχορήγησης, αναφέρει «Το Βήμα πρόσφατα, στις 16/09/2012»

Η συνέχεια του άρθρου

 

Από τση Κρήτης το μπαξέ να μου πέψετε ένα μπόλι, να κάμω επά στη ξενιθιά ολάνθιστο περβόλι!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s