Τεκμήριο και οι ΓΟΝΕΙΣ!!

Γιατί όχι; Σας φαίνεται παράλογο; Εδώ που φθάσαμε σήμερα, τίποτε δεν είναι παράλογο. Και μόνο που αποδεχόμαστε κάτι τέτοια αξιώματα ως μη παράλογα, δηλαδή ως λογικά κι αποδεχτά, είναι παρ-άλογο από μόνο του…

Με κάνει να απορώ. Με την μη κριτική σκέψη των πολιτών. Με την συνήθεια. Με τα σημάδια του χρόνου και του μνημονίου βαθιά χαραγμένα πλέον μέσα μας – και πάνω μας. Με κάνει να απορώ. Με την αδράνεια. Με την απάθεια και την δουλοπρέπεια. Με την αδιαφορία. Με τον ωχαδερφισμό.

Αισθάνομαι πως όσο περνάει ο καιρός, πρωτοσέλιδα όπως το παρακάτω, θα περνούν από την σφαίρα του φαντασιακού στην σφαίρα της πραγματικότητας, κι εμείς θα στεκόμαστε ακόμη πιο αμίλητοι, ακόμη πιο δεκτικοί, ακόμη πιο υποδουλωμένοι.

Κι εκεί που κάποτε τα βλέπαμε και αποδίδαμε στον εμπνευστή εύσημα για την πρωτοτυπία του, τώρα μονολογούμε «Να δεις που σε κανά μήνα θα το ακούσουμε κι αυτό στις ειδήσεις». Το ότι τις κάναμε αυτές τις παρ-άλογες ειδήσεις κομμάτι της ζωής μας είναι έκδηλο, αυτό που δεν είναι κατανοητό είναι το ΓΙΑΤΙ που θα μείνει να αιωρείται πάνω από τα κεφάλια μας…

Πηγή φωτογραφίας

8 thoughts on “Τεκμήριο και οι ΓΟΝΕΙΣ!!

 1. Αυτό δεν είναι τίποτα. Αξιόπιστες πηγές μεταδίδουν ότι ετοιμάζεται νέος φόρος αναπνεύσιμου αέρα. Κρατώντας την αναπνοή έως 20 δευτερόλεπτα γλυτώνεις 15% του φόρου, αλλά από την άλλη μεριά αυτό δείχνει σωματική αντοχή οπότε πέφτεις στον ειδικό φόρο υπέρμετρης υγείας.

 2. Είναι σαν να τιμωρούν όσους έχουν πολυμελή οικογένεια, όσους συνταξιοδοτούνται, όσους αρρωσταίνουν, όσους έχουν χρόνια νοσήματα, όσους έχουν παιδιά με ειδικές ανάγκες, όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και πάει λέγοντας. Ακόμα είναι στ’ αυτιά μου οι προεκλογικές τους κορώνες για κοινωνική πολιτική, για υπερήφανα γηρατειά και όλες οι αρλούμπες που μας λέγανε απ’ τα μπαλκόνια.
  Αγριμιώ μου σωστά μας χαρακτηρίζεις. Απαθείς και υποδουλωμένοι είμαστε. Έχω όμως την κρυφή ελπίδα ότι -από ένα ασήμαντο γεγονός ίσως- θα ξυπνήσουν οι συνειδήσεις και θα βρούμε το θάρρος και την αξιοπρέπεια να κάνουμε την ανατροπή μας.
  Τα χαιρετίσματά μου και δεν είναι τυπικό αυτό. Η ανταλλαγή σκέψεων και ιδεών, η συντροφικότητα και η εξωτερίκευση των συναισθημάτων μας (όσο αρνητικά κι αν είναι αυτά), είναι η πιο δυνατή αντίσταση στο άδικο και στο παράλογο.
  Να’σαι καλά και όταν ζορίζουν τα πράγματα βάζε τραγούδια του τόπου μας να ταξιδεύεις…
  http://www.translatum.gr/forum/index.php?topic=20466.0
  (για να κρατάμε ζωντανή την «Τίγρη» μέσα μας. Αφιερωμένο με πολλή αγάπη!)

  • Τιμωρούν τον ελληνικό λαό εν γένει, Μαρία, όχι τους έχοντες. Οι πλουτοκράτες δεν έχουν πατρίδα, λατρεύουν τον θεό Μαμμωνά. Μέχρι εκεί. Κι επειδή ακριβώς έχουν τις πλάτες των πολιτικάντηδων, όντας στην ουσία κι αυτοί μέρος της διαφθοράς και της οικογενειοκρατίας, είναι επαναπαυμένοι επειδή δεν πρόκειται να φορολογηθούν ποτέ. Η μια πλευρά σφίγγει το χέρι στην άλλη, κι όλοι εμείς οι υπόλοιποι τους συντηρούμε..
   Αυτό το ασήμαντο γεγονός περιμένω κι εγώ..
   Μαράκι, αγαπάμε Ψαραντώνη! Γενικά αγαπάμε ΚΡΗΤΗ!

   ΥΓ Το φόρουμ του τρανσλάτουμ το ξέρεις από.. κάπου; 😉

Από τση Κρήτης το μπαξέ να μου πέψετε ένα μπόλι, να κάμω επά στη ξενιθιά ολάνθιστο περβόλι!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s