Εκκλησία Α.Ε. επί τω έργω

Αυτά τα 5 εκατομμύρια ευρώ μόχθησαν για να τα συγκεντρώσουν, σου λέω. Το ποσό συγκεντρώθηκε με τον ιδρώτα τους. Μίλησαν πολλές φορές στην Κυριακάτικη λειτουργία για χριστιανική αγάπη κι αδελφοσύνη, τότε που έβγαζαν τα πανέρια και τα γύρναγαν από πιστό σε πιστό μαζεύοντας χρήματα. Τα ψιλά που παίρνουν από τα κεράκια δεν είναι αρκετά. Έδωσαν και 500 ευρώ σε κάποια ΜΚΟ η οποία τα χρειαζόταν, για να κλείσουν τα μάτια και τα στόματα μερικών, οι οποίοι τολμούν να λένε πως η εκκλησία δεν βοηθά τους φτωχούς.

πηγή φωτογραφίας                                                                                               Μην ξεχνάς πως βρήκαν και δέκα εθελοντές να κάνουν τα συσσίτια της εκκλησίας τις Παρασκευές, γιατί πεινάει ο κόσμος. Πίεσαν και τους «συναδέλφους» της Εταιρείας από την Ομογένεια να συγκεντρώσουν κι αυτοί μερικές χιλιάδες δολάρια, για να φανεί και το δικό τους αξιόλογο «έργο». Έκαναν πολλά κι αυτή την χρονιά. Συνάδελφοί τους, σε γειτονική χώρα, άγγιξαν και κανένα μπουτάκι δεκαπεντάχρονου, έτσι για να έχουμε ποικιλία. Πόσους μήνες «νηστείας» κι «ασκητικής προσευχής» ν’αντέξει κανείς, μάνα μου; Παρακολούθησαν με έκπληξη το έγκλημα πάθους της παπαδιάς, για να μην δει η κοινωνία πως κατά βάθος φοβόντουσαν για το δικό τους τέλος.

Σύναψαν, τέλος, άλλο ένα συμβόλαιο με την πολιτική χουντοκρατία, για να μην αγγίξει ή φορολογήσει κανείς την αμύθητη περιουσία της. Δεν άλλαξαν και πολλά θαρρώ από τότε που οι ίδιοι «εντολοδόχοι» του θαυμαστού λόγου του Θεού έκαναν συμφωνίες με τους Τούρκους για να διατηρήσουν τα μοναστήρια, τα βακούφια τους και τον χρυσό της εκκλησίας και πολλοί ήταν οι γενναίοι άνδρες οι οποίοι έσπευδαν να κλεισθούν σε μοναστήρια..

Σας λέω, η εκκλησία δεν γίνεται να αναλάβει τμήμα μισθοδοσίας των κληρικών. Το δήλωσε ξεκάθαρα άλλωστε ο Ιερώνυμος. Κι αν έτσι θέλησε αυτός, ποιοι είμαστε εμείς να τον αμφισβητήσουμε; Ας πληρώσει ο κοσμάκης. Τα χρήματα της μητρόπολης θα διατεθούν σε πολυτελή αυτοκίνητα για να μεταφέρονται οι μητροπολίτες, στα πλαίσια της αυτοθυσίας, της αλληλεγγύης και της ισότητας πάντα. Θα διατεθούν, επίσης, σε χρυσοκέντητα ράσα, γιατί τα ράσα κάνουν τον παπά. Εξάλλου, έρχονται και τα Χριστούγεννα και δεν μπορούμε να εμφανιστούμε με τα περσινά. Τώρα που μέχρι και οι μόδιστροι άρχισαν να μπαίνουν φυλακή για μη καταβολή ΦΠΑ, πρέπει να προλάβουμε..

Τώρα σκάσε και περίμενε στην ουρά του συσσιτίου για ένα πιάτο φακές. Είναι Παρασκευή και προέχει η νηστεία. Μην μιλάς. Μην ακούς. Μην σκέφτεσαι. Παρακάλα μονάχα την Κυριακή, το σχετικά πιο ευκατάστατο ποίμνιο που θα προσέλθει, για να συζητήσει τα νέα της εβδομάδας την ώρα της λειτουργίας, να ρίξει αρκετά νομίσματα για το συσσίτιο της επόμενης Παρασκευής. Ποιος πάει μέχρι την τράπεζα να κάνει ανάληψη;; Τα έχουν κλειστά για να τοκίζονται.

1 thought on “Εκκλησία Α.Ε. επί τω έργω

  1. Δεν θέλω να σχολιάσω την κατάσταση της εκκλησίας, ούτε και να σταθώ στις πελατειακές σχέσεις κράτους-εκκλησίας. Θα πω μόνο ένα πράγμα. Ο Ιούδας κάποτε πρόδωσε τον Χριστό για 30 αργύρια.
    Καλή μου μέρα Αγριμιώ μου.

Από τση Κρήτης το μπαξέ να μου πέψετε ένα μπόλι, να κάμω επά στη ξενιθιά ολάνθιστο περβόλι!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s