Βουλιάζουμε..

Όλο και πιο βαθιά όσο περνάει ο καιρός. Καθώς χάνουμε ευκαιρίες. Ευκαιρίες που συνήθως έρχονται από το πουθενά και εξαφανίζονται χωρίς καν να το καταλάβουμε.

Όσο δεν υπάρχει στην αντιπέρα όχθη μια βιώσιμη εναλλακτική λύση. Κάτι το εφικτό, όχι κάτι από την σφαίρα του φαντασιακού.

Όσο παραιτούμαστε, επειδή συνηθίσαμε. Μεγάλη η δύναμη της συνήθειας και της αδράνειας την οποία αυτή επιφέρει.

Όσο δεν ρισκάρουμε, επειδή η ζωή δεν είναι τίποτε άλλο από ένα μεγάλο ρίσκο. Εάν δεν δοκιμάσεις, πώς θα ξέρεις τι πάει να πει ΖΩΗ;

Όσο δεν ανασαίνουμε, αφουγκραζόμαστε, παρατηρούμε την ζωή με τους ρυθμούς των ανθρώπων γύρω μας. Επειδή η δική μας «ματιά» σίγουρα δεν είναι αρκετή. Αλλά μέσα από την συλλογικότητα, βλέπεις τα πράγματα λίγο πιο ομαδικά. Τσαλακώνεις λίγο το «εγώ» σου.

 

5 thoughts on “Βουλιάζουμε..

  1. Όλες οι λύσεις είναι μέσα μας, και όταν δεν βρίσκουμε καμία είναι ίσως γιατί επιμένουμε να ψάχνουμε εκεί που δεν υπάρχει και δεν θέλουμε να παραδεχτούμε ποιά πραγματικά θα ήταν… Βουλιάζουμε όταν κλείνουμε τα μάτια.

  2. Αγριμιώ μου πολύ φοβάμαι ότι εκτός από οικονομικά, χρεοκοπήσαμε ηθικά, πνευματικά, κοινωνικά και πολιτικά. Μακάρι να βρεθεί ο ηγέτης που θα εμπνεύσει ξανά, ώστε να αποκτήσουμε συλλογικότητα και όραμα. Το οφείλουμε στους προγόνους μας, αλλά και τους εθνικούς ευεργέτες μας που στο παρελθόν παραχώρησαν περιουσίες για να ανακάμψει η Ελλάδα απ’ τους καταστροφικούς πολέμους. Ενώ σήμερα, οι φλύαροι και μεγαλόστομοι κυβερνήτες μας, βγάζουν τις περιουσίες τους στο εξωτερικό…

    Τα φιλιά μου!

Από τση Κρήτης το μπαξέ να μου πέψετε ένα μπόλι, να κάμω επά στη ξενιθιά ολάνθιστο περβόλι!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s